Khalifa repülőszőnyegén -Szenegál

“Szenegál jelmondata a „Teranga”, melynek jelentése: vendégszeretet. Találó és igaz jelző ez Szenegálra, hiszen ez egy rendkívül kellemes éghajlattal bíró, békés, nyugodt afrikai ország. Nagyszerű gasztronómia, kiemelkedő tánc- és zenei kultúra jellemzi. Dob- és tánciskolák és fesztiválok sora várja a látogatókat. A baobab és mangrove erdők, az óceán morajlása, a Száhel, a muszlim kultúra hagyományőrző jellege illetve az, hogy alig találkozunk turistákkal utunk során, más élményeket ad az utazónak” ezzel az ismertetővel harangozta be Molnár Kati és Sanyi élménybeszámolóját.

2017 áprilisában 10 napot töltöttek Szenegálban. Idegenvezetőjük, aki egyben az “Utazz Afrikába Utazási Iroda” alapítója Szilasi Ildikó: Afrika szakértő, közgazdász, antropológus, Magyarország Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosa Szenegálban, a “Kultúrafrika Alapítvány” kuratóriumi elnöke, az Afrika Expo és Vásár alapítója. 23 afrikai országot bejárt, közel 20 éve foglalkozik Afrikával, kiemelten kezeli az ott élő gyerekek iskoláztatását, helyzetét. Útjait úgy szervezi, hogy a résztvevők lehetőséget kapjanak jótékonykodásra is.Katiék is aktívan részt vettek az iskolai eszközök, ruhaneműk, játékok előzetes gyűjtésében és szétosztásában. Minden nap más-más népcsoporthoz tartozó falut kerestek fel, ismertek és ajándékoztak meg. Ildikó tudta, hogy melyik közösségnek mire van szüksége, így célzottan jótékonykodtak.

Nagyon érdekes, videókkal dúsított előadáson vettünk részt, szuper este volt.

Néhány kép a hangulatról:( kattints a Facebook jelre!)

Köszönjük szépen Molnár Katinak és Sanyinak az izgalmas afrikai utazást, a táncos videókat. Jó volt kimozdulni egy kicsit.Szakál Idának és Szász Ildikónak pedig köszönet a képekért.

Közzétette: EVENiTa – 2019. február 4., hétfő
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .