Próbáld ki magad!

A sümegi tanuszoda megnyitása alkalmából triatlont szerveztünk. Annyira jól sikerült a reklámozás, hogy a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára megtalálta  a hirdetésünket és elég furcsa hangnemben kérdőre vont, hogy kitől kértünk rá engedélyt. Mintha valami halálos bűnt követtünk volna el, kb. olyan volt a stílusa. Eszünkbe se jutott, hogy ehhez külön engedély kell.

Megváltoztattuk a verseny nevét 3 próbára, de ez sem tetszett neki, mert hogy az egyik táv megegyezik valamilyen triatlonos számmal. Az ötletgazda, Mozsdényi Gabi felhívta, hátha segítségünkre lesz, de hajthatatlan volt, semmi kompromisszumra nem volt hajlandó.

Lemondtuk a versenyt, mivel a hölgy jogász volt, mi meg nem és egyikünknek sem volt kedve ilyen dolog miatt a bíróságra futkozni. Lehet, nem lett volna belőle semmi, de nem mertünk kockáztatni.

A következő ötlet az volt, hogy városi sportnapot csinálunk, különböző sportágakat lehetett volna kipróbálni. De mikor az uszoda a nézőktől is 400 Ft-os belépőt akart szedni, az alpolgásmester lefújta az egészet, hiszen ez az uszoda népszerűsítésére ment volna, ami nem városi, hanem állami tulajdon. A gondok nem kicsik.

De Mozsdényi Gabi azt mondta: “Csak azért is!”

Meghirdettük a Facebookon, a sümegi futó csoportban és lettek jelentkezők is.

Vasárnap reggel jó páran voltunk  az uszoda előtt a nyitásra várva. Persze az úszást nem mindenki vállalta be, ők türelmesen várták a többieket, hogy együtt indulhassanak bringázni.

Az úszás távja 200 m volt, ami a 25 m-es medencében 4 hosszt jelentetett oda-vissza.  Időt nem mértünk, de ügyesen megcsinálta mindenki.

Gyors öltözködés után előkerültek a kerékpárok és a csak kerékpározni vágyók is, így  jó kis csapat indult neki a 21 km-es távnak Nagytárkány felé, hogy Csabrendeken keresztül haladva induljanak vissza az uszodához. A leggyorsabbak 40 perc alatt megtették a távot.

Miután mindenki megérkezett, indultak a futók. Néhány kerékpáros kihagyta a futást, de volt helyette olyan, aki csak erre várt, így a csapat összetétele állandóan változott. A cél a várkapu volt, oda-vissza 2,7 km, “kis” emelkedővel.

És jöjjön azoknak a neve, akik igazi triatlonisták lettek, hiszen mindhárom távot teljesítették:

Vigánti Ágnes, Simon Levente,Szabó Zoltán, Kovács Bálint, Mozsdényi Gábor, Borbély István, Kenyeres Gábor és Szemán Janó.

Gratulálunk Nekik!

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .