Szenior örömtánc

A szenior örömtánc kitalálója, népszerűsítője a német Ilse Tutt táncpedagógus volt, aki anyósa kérésére dolgozott ki olyan koreográfiákat, amelyeket idősek is, előzetes tánctudás és táncpartner nélkül tudtak táncolni. Főképpen más népek közösségi táncai kerültek be a koreográfiák közé, hiszen ezek könnyedén tanulhatóak és népszerűek.

Nyugat -Európában 45 éve hódít a szenior örömtánc, Magyarországra 2016-ban Csirmaz Szilvia hozta be. Ő tartotta az első órákat Budapesten , majd elkezdte a szenior örömtáncoktatók képzését is. Ma már 130-an vezetnek csoportokat szerte az országban és egyre népszerűbbé válik ez a közösségi táncforma.

A szenior örömtánc jelszava: mozgás-öröm-agytorna, hiszen azon kívül, hogy megmozgatja minden testrészünket, boldogsághormonok szabadulnak fel, örömet okoz, az előre betanult mozdulatok ismétlése, a rájuk való koncentrálás az agyunkat is igénybe veszi. Amerikai kutatások bizonyítják, hogy míg az olvasás 35%-ban, a keresztrejtvényfejtés 47% -ban csökkenti a demencia kialakulását, addig a rendszeres tánc 76%-ban.

Az örömtánc oktatói képzést végzem jelenleg, októberben lesz meg a 3. modul és a záróvizsga. Addig is gyakorlom az oktatást, keddenként tartok órát. Ha részt vennél és kipróbálnád, hívj a 70/940-7712-es számon.

https://www.szeniortanc.hu/

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.