Szenior örömtánc

A szenior örömtánc kitalálója, népszerűsítője a német Ilse Tutt táncpedagógus volt, aki anyósa kérésére dolgozott ki olyan koreográfiákat, amelyeket idősek is, előzetes tánctudás és táncpartner nélkül tudtak táncolni. Főképpen más népek közösségi táncai kerültek be a koreográfiák közé, hiszen ezek könnyedén tanulhatóak és népszerűek.

Nyugat -Európában 45 éve hódít a szenior örömtánc, Magyarországra 2014-ben Csirmaz Szilvia hozta be. Ő tartotta az első órákat Budapesten , majd elkezdte a szenior örömtáncoktatók képzését is. Ma már 200-an vezetnek csoportokat szerte az országban, közel 220 helyszínen és egyre népszerűbbé válik ez a közösségi táncforma.

A szenior örömtánc jelszava: mozgás-öröm-agytorna, hiszen azon kívül, hogy megmozgatja minden testrészünket, boldogsághormonok szabadulnak fel, örömet okoz, az előre betanult mozdulatok ismétlése, a rájuk való koncentrálás az agyunkat is igénybe veszi. Amerikai kutatások bizonyítják, hogy míg az olvasás 35%-ban, a keresztrejtvényfejtés 47% -ban csökkenti a demencia kialakulását, addig a rendszeres tánc 76%-ban.

A szenior örömtáncban nincs szükség előzetes tánctudásra, nem szükséges partner, nincs teljesítménykényszer, lehet téveszteni. Mivel a páros táncoknál a partnerek állandóan cserélődnek, új kapcsolatok épülnek ki, hiszen egy érintés, egy mosoly összehozza ez eddig csak felszínes kapcsolatban lévőket is. Segíti az egyedül maradt emberek visszatalálását a közösségi életbe.

A szenior örömtánc-oktató tanúsítványt 2019.10.27-én kaptam meg és ezáltal a mozgalom egyik nagykövete is lettem .

Mit is jelent a szenior örömtánc?
A tapolcai rendezvénycsarnokban is kipróbálhatod.

Több helyszínen is szeretettel várlak: hétfőn 16.30 Zalaszentgrót piactér, kedden Tapolcán 16.00 a rendezvénycsarnoknál, 17.30 Sümeg piactér. Szerda 9 óra Ajka Civil ház, 10.30 Devecser Művelődési ház, 17 óra online tánc élőben az Evenita online tánc II csoportban, csütörtök 9.00 Tapolca, 17 óra Sümeg. Várlak szeretettel.

Ha szeretnél résztvenni valamelyik foglalkozáson vagy szeretnéd, hogy a te lakóhelyeden is legyen ilyen foglalkozás, keress az alábbi elérhetőségen:

70/940-7712 vagy info@evenita.hu

https://www.szeniortanc.hu/

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.