Szépművészeti múzeum

Ez az én bakancslistás helyem volt, nagyon szerettem volna eljutni ide, miután a tévében megláttam a felújított Román-csarnokot.

Mivel tárlatvezetést és foglalkozást is kértem, így az időpont lefoglalása se volt egyszerű, másfél hónappal előtte kellett. A foglalkozást gyerekeknek találták ki, külön levelezést igényelt, hogy a vegyes csoportomnak is legyen valami emlékezetes játék.

A vezetés témája a “Szépségtől a megszállottságig” volt, a múzeumpedagógus érdekes dolgokat mesélt a középkor szépítkezési praktikáiról, szépségideáljáról. Egy-egy képnél elidőzve megfigyelhettük a festészet technikai változásait is.

A 2 órás vezetés után a Román csarnokban egy kis társasjátékra került sor, melyben egy kis húzóskodás után mindenki boldogan részt vett.

Miután a kisérőnk elhagyott minket, kedve szerint választhatott programot mindenki a Városligetben. Szuper tavaszi időnk volt, sétálva gyönyörködtünk a Belváros épületeiben.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .