Khalifa repülőszőnyegén – Madagaszkár

“Minden nap egy alma , az orvost távol tartja” – mivel ezt a mondást betartom szorgalmasan, Márkus doktor úrral csak a futóverseny révén találkoztunk, illetve a Khalifában volt ott már több előadáson is.

Egyik ilyen alkalommal megkerestek feleségével, hogy szívesen mesélnének Madagaszkáról, ahol  2017-ben töltöttek 2 hetet. Örömmel vettem a felkérést és már szeptemberben megbeszéltük a dátumot, hiszen mióta doktor úr nyugdíjas, sokat utaznak.

Pótszék volt, pótszék hátán, de megoldottuk a közel 80 ember leültetését, hiszen sok jó ember kis helyen is elfér. Érdekes előadást hallottunk a 8. kontinensről,  ez a földrész darab az, ami legelőször levált a Pangeáról, így rengeteg olyan faj van, ami csak itt található meg. A legfontosabb mondat, amit utazásuk előtt megtanultak a benszülöttek nyelvén és nagyon hasznát vették, az volt, hogy “hol van a WC?” Szükségük is volt rá, európai ember gyomra nem szokott hozzá az ottani ételekhez.

Köszönjük az érdekes előadást, meséljenek a képek: (kattints a Facebook ikonra!)

Köszönjük az útibeszámolót Dr. Márkus Sándornak és Éva Márkusné Csontáknak , a fotókat pedig Ildikó Szász.

Közzétette: EVENiTa – 2018. november 19., hétfő

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .