Sümeg trail IV.

Negyedik alkalommal rendeztük meg terepfutó versenyünket. Ez az a verseny, ami nekem a rendezvényszervezés kezdete volt, amikor beleszerettem ebbe a munkában, amikor eldöntöttem , hogy ezt csinálom.

A munka már májusban elkezdődik a nevezési felület létrehozásával, de addigra fejben már nagyjából látni kell a verseny távjait, kategóriáit és költségvetését. Minél többször csinálom, annál inkább izgulok, mert látom, mennyi dolgon elcsúszhat, rosszul végződhet a dolog. Mindig azt mondom, az elsőt a tapasztalatlanok nyugalmával csináltuk, most már nagyobb a drukk, mert tudjuk mi vár ránk.

A korábbi évek tapasztalatából kiindulva, idén úgy döntöttünk, limitáljuk a létszámot 200 főben. Soha nem tudtuk előző években , hány főre számítsunk, rengeteg dolog megmaradt, amit felhasználni már csak nehezen lehetett és ez zavart engem. ( Még tavaly előtti rajtszámokat használtunk idén!) Jó volt ez a 200 fő is, mert volt azért tömeg, de megmaradt a családias hangulat, amihez ragaszkodom, nem akarom , hogy a mennyiség legyen a lényeg. Ez az a létszám, ez a 200-250 fő, amit még lehet úgy “kezelni”, hogy személyes kapcsolat legyen, érezzék a jelentkezők, hogy egyénileg foglalkozunk velük és értük van a rendezvény. Ez szerintem így is volt.

Tavaly Szőnyi Ferenc volt a “híres embere” a napnak, akit szervezőtársam, Mozsdényi Gábor hívott meg. Idén Lubics Szilviát invitáltam, akinek a könyvében is szerepel a sümegi vár, gondoltam, visszacsábítom egy kis nosztalgiára és ez sikerült is.

A 200 fő a versenyre augusztus közepén betelt, így nyugalom volt a verseny előtt egy kicsit, hiszen az érmek is készen voltak, rajtszámok rendben, feladatok kiosztva. Sorra érkeztek a tombolafelajánlások, így éreztük, hogy elégedetten megy haza mindenki.

A verseny előtti napokban sűrűn néztük az időjárás előrejelzést, nagyon esőt mondott. Elhatároztuk, hogy így is meg lesz tartva a verseny, hiszen ez a szokás, nem nagyon tartanak esőnapot.

Pénteken kezdtük az indulócsomagok elkészítését, mire hazaindultunk , már megeredt. Szombaton reggel fél 7-kor volt a találkozó, akkor már szakadt az eső és éjjel is sok esett. Kustos István, a terepfelelős, úgy döntött, hogy a csúszós, veszélyes szakaszt kiveszi a távból, nehogy baleset történjen.

Felállítottuk a sártakat, kipakoltunk, aztán egyszer csak azt vettük észre, kezd világosodni az ég. Egyik segítőnk még az esőben felment a ferences templomba gyertyát gyújtani és az atya is megígérte, hogy imádkozik értünk. Úgy látszik, használt.

Mire megérkeztek az első versenyzők, már nem esett és ez így maradt a verseny végezetéig. Csodaszép , 20 fok körüli futóidő volt. Mindenki szerencsésen beérkezett, baleset sem történt.

Az eredményhirdetésnél most csak két kategóriát csináltunk, emiatt volt is egy kis morgás, de nagyon nehéz megtalálni a középutat, hogy idő se menjen sok el vele, mindenki esélyes legyen.

A tombola után Lubics Szilvi tartott még egy motivációs előadást, ami nagyon jó végszó volt.

Összességében egy nagyon jól sikerült rendezvénynek tartom, persze javítani valók mindig vannak, mint ahogy most is, de jegyzetelem magamnak, hogy jövőre ezek se legyenek. Az összefogás igazán szép mintapéldája, mert 3 szervezőtársammal szavak nélkül is értjük egymást, mindenki teszi a dolgát. A támogatóink , akik pénzzel vagy adományokkal segítenek, érzik, hogy jó dologba adják, amit adnak, nem kell külön kérni, önzetlenül teszik, mint ahogy az önkéntesek is jönnek az első szóra. Ez a legnagyobb boldogság benne.

A hivatalos dolgokról a www.sumegtrail.hu oldalon olvashatsz.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .