Tanuszodák közti úszóverseny

Sümegen tavaly megépült az állam által fenntartott tanuszoda. Az itt lakók a mai napig a régi srand iránt éreznek nosztalgiát, hiszen az volt anno a közösségi élet központja. Így az uszoda még egy kicsit idegen , más dolgot nyújt, mint a régi strand, még a lakósság kis része veszi csak igénybe.

A tanuszodák igazi feladata, ahogy neve is mutatja, hogy a gyerekek megtanuljanak úszni.

Ennek szorgalmazására hirdette meg a Nemzeti Sportközpontok a tanuszodák közti úszóversenyt. 4 korcsoportban lehetett nevezni, 1.-2., 3.-4., 5.-6., illetve 7.-8. osztályosok indulhattak, kiknek 50 métert kellett teljesíteni, illetve családi váltóban is nevezhettek, 1 gyerek-1 felnőtt úszott kétszer 25 métert. Merse Bálint, a sümegi uszoda vezetője engem kért meg a verseny lebonyolítására, mert külső cégnek kellett kiadniuk a szervezést. Örültem neki, mert egy újabb kihívás volt.

A minimum létszámot először 5 főben hirdették, minden kategóriában, de mivel ez nem nagyon jött össze, a verseny előtti nap engedélyt kaptunk, hogy kevesebb fővel is megrendezhessük .

3 versenybírót kellett biztosítani. Először a testneveléstanárokat kértem meg, de Ők sajnos nem értek rá más rendezvények miatt. Tőlük kaptam a 3 nevet, a régi strand “nagy úszómestereit” hívjam meg. Meg is kerestem Őket és örömmel vállalták: Baráth András, Keresztúry István és Barcza Zoltán.

Keresztúri István, Baráth András és Barcza Zoltán

A futóversenyen hű társam, Czirókné Blizil Betti is örömmel vállalta az adminisztrátoros segítséget, sőt szpíkernek Mozsdényi Gábor is befutott és vezette le a versenyt.

A verseny rendben , zökkenőmentesen lezajlott, aminek nagyon örültem, hiszen első ilyen jellegű rendezvényem volt. Kiváncsi voltam rá, mire kell figyelni, mit hogyan csináljunk. Meg is beszéltük, hogy tél végén ezen felbuzdulva rendezünk még egyet, ahol idősebb korosztály is megméretetheti magát.
A verseny helyezettjei:

I. korcsoport fiú:

 1. Gombor Levente 54.52

I.korcsoport lány :

nem volt induló

II: korcsoport fiú:

 1. Takács Soma 46.02
 2. Gyulai Bulcsú 47.05
 3. Gombor Noel 47.07

II.korcsoport lány

 1. Busa Letti 44.06
 2. Németh Sára Anna 1.23.68

III: korcsoport fiú

 1. Nemes Kornél 1.15.09
 2. Keiser Gergő 1.19.02
 3. Kalányos Dominik István 1.40.05

III.korcsoport lány

 1. Huszár Anna 0.46.94
 2. Kiss Annabella 1.00.30
 3. Földházi Janka 1.12.13

IV.korcsoport fiú

 1. Nemes Bálint 51.09
 2. Kalányos Ferenc Márk 1.13.02

IV.korcsoport lány

 1. Busa Dorka 39.69
 2. Gáspár Gréta 43.23

Családi váltó:

 1. Takács Gergő- Takács Zsombor Márk 46.05
 2. Kovács Kitti- Kovács Bálint 47.48

Gratulálunk az összes indulónak!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .